Post | oktober 2024 | Activiteiten | 1 min lezen

Actief Leven week

Dansend echtpaar

Actief Leven Markt

Op 25 september organiseerde team Nieuwkoop Actief een Actief Leven Markt in de Steupel in Nieuwkoop. Tijdens deze markt konden verenigingen, clubs en vrijwilligersorganisaties aan inwoners laten zien wat zij allemaal doen op het gebied van sport, bewegen, kunst en cultuur.

Bezoekers hebben deze ochtend mee kunnen doen met verschillende workshops en activiteiten, daarnaast was er voldoende tijd om gezellig samen te zijn met andere aanwezigen onder het genot van een kop koffie of thee. Ook hadden bezoekers de mogelijkheid om mee te doen met een gezondheidscheck, om inzicht te krijgen in hun eigen fitheid en daarnaast een passend beweeg- en voedingsadvies te ontvangen. Deze gezondheidscheck is in samenwerking met alle fysiopraktijken georganiseerd. Met in totaal tachtig bezoekers en twintig deelnemende verenigingen, clubs en vrijwilligersorganisaties was het een groot succes en een zeer geslaagde ochtend.  



Het Danspaleis

Op 27 september was Het Danspaleis in Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Van 14.00 tot 16.00 uur was iedereen welkom om te dansen op oude krakers van vroeger. De platendraaier draaide een grote variatie aan muziek, van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll. In totaal kwamen zo'n veertig inwoners op dit feest af. Inwoners die al wat ouder waren, maar nog wel super vitaal en zelfstandig. Maar ook oudere inwoners die vanuit de zorglocatie WIJdezorg een kijkje kwamen nemen. Het was heel erg mooi om te zien hoe iedere bezoeker genoot van de muziek, het dansen en het samenzijn. Het was één groot feest en een mooie afsluiter van deze actieve week.


Deel blogpost