Post | mei 2024 | 1 min lezen

Doortrappen

9 enthousiaste deelnemers werden met koffie en thee ontvangen bij Grandcafé De Steupel. Dennis Boer, beweegcoach van gemeente Nieuwkoop trapte af met een uitleg over het programma en het doel van de dag duidelijk te maken. Een gezellige leerzame dag om langer veilig te blijven fietsen.

Marjan Bos, beweegconsulent startte met het onderdeel Fit op de fiets. Theorie en praktijk wisselde elkaar af met leuk weetjes en opdrachten.

Etienne van Ginkel, rijschoolhouder nam het stokje over met verkeerskennis. Praktische voorbeelden uit het dorp en een één -tweetje met de wijkagenten.

Na een heerlijke lunch geregeld door Ed Helder van De Steupel vertrokken we naar de parkeerplaats van de brandweer. Hier volgde een fietscheck door fietsenspecialist van Eijk. Ook kregen de deelnemers zonder spiegeltje deze gratis aangeboden door Rotary Nieuwkoop.

Met een juiste fiets was er een parcours af te leggen. Opstappen, rechte lijn fietsen en een noodstop kwamen onder andere aan de beurt.

De fietstocht is overgeslagen door het dreigende weer. Naast de gewonde fiets stond ProMove ook weer met speciale fietsen voor bijvoorbeeld meer balans of een driewieler. Genoeg mensen die dit wel een keer wilde uitproberen. Zij kregen een goed advies wat er wel allemaal mogelijk is op dit gebied.

Deel blogpost